Записите и снимките от спалнята на министър-председателя повлияха ужасно лошо. Това почти

...
Записите и снимките от спалнята на министър-председателя повлияха ужасно лошо. Това почти
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Скандалът със записите и снимките почти съсипа Борисов |

Записите и фотосите от спалнята на министър-председателя повлияха ужасно лошо. Това съвсем унищожи Борисов. Фактът, че някой изобщо може да влезе в спалнята на премиера, демонстрира, че страната не е наред. Това сподели по bTV социологът Андрей Райчев.

По думите му по време на първата вълна на коронавирус премиерът е имал " извънредно високото 60-процентно утвърждение ", а на фона на протестната вълна през лятото е претърпял срив с очакванията ГЕРБ сами да слязат от властта.

Според Райчев ръководещата коалиция евентуално ще се трансформира в предизборна коалиция на ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация и по-малки партии и евентуално ще завоюва парламентарния избор. Въпросът е какво Народно заседание ще имаме по-късно, коментира социологът.

" Дали Триото и Мая Манолова ще са опция на Бойко Борисов – не. При тях въпросът е дали ще прескочат бариерата, никой не им дава повече от 5-6%. Тези хора няма да са съпротива на Борисов. За Трифонов никой не се съмнява – множеството му сочат 4-500 000 гласа: малко повече от Движение за права и свободи и тъй като ГЕРБ и БСП са " паднали ", това е покрай тях. Нямаме огромни партии, този парламент ще е от междинни и дребни партии ", безапелационен бе Райчев.

По думите му не се вижда вид за болшинство, но ГЕРБ и Движение за права и свободи не желаят служебно държавно управление да провежда предварителни избори – съвпадащи с президентските или не. Затова „ може да забележим държавно управление на малцинство с пай мандат. Позата на ГЕРБ ще е „ ние всичко оправихме, в този момент управлявайте вие “, уверен е социологът.

За президента Румен Радев най-удобен вид ще е да се стигне до длъжностен кабинет, а Корнелия Нинова не може да си разреши да се разграничи от него, счита Райчев, въпреки да признава, че напрежението сред ръководителя на БСП и президента е очевидно.

Той означи, че Нинова е трансформирала характера на партията и в този момент тя е доста по-агресивна – " нещо, което се харесва на членовете, само че има да се потвърждава на избори. “

Изборите ще покажат и дали ДПС още веднъж е огромен фактор в българската политика, означи Райчев. Той акцентира, че за първи път от 5 години Ахмед Доган няма вътрешна конкуренция, а при последния конгрес на придвижването всички турски партии и огромният му враг Ердоган са отправили поздрави – всичко това дава огромни шансове за връщане на гласовете, които преди са се разпилявали от обединения като тези на Лютви Местан и Касим Дал, регистрира социологът.

Според него изборите следващата година ще са забавни и на напълно друго ниво – ще покажат какъв брой се е трансформирало обществото след ковид.

" Както 1989 г изигра ролята на Трета международна война, по този начин и това събитие играе ролята на война. По време на война никой не може да каже какво ще е след нея ", заключи Райчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР